Kristdemokraterna (KD)

Kristdemokraterna vill slå vakt om en trygg, medmänsklig och gemensamt finansierad omsorg för den enskilde patienten och anhöriga. Varje människas absoluta, lika och unika värde måste alltid vara vägledande. Familjen är stommen i samhället, den naturliga och grundläggande gemenskapen. Barn och föräldrar är olika. Stödet till barnen och familjerna ska ge valfrihet och handlingsfrihet. Därför säger vi exempelvis nej till alla försök att tvångsdela föräldraförsäkringen.

Det är genom ett blomstrande näringsliv som resurser för angelägna satsningar på bland annat vård och omsorg skapas. Nya jobb skapas när enskilda människor finner det mödan värt att starta och utveckla ett företag. De hindrande trösklarna måste bort. Det är dags att minska krånglet för företag och företagande.

I valet 2006 samarbetade kristdemokraterna med centern, moderaterna och folkpartiet i “Allians för Sverige” och tog därefter över regeringsmakten i Sverige. I valet 2010 fick Alliansen fortsatt förtroende.

I valet 2014 fick kristdemokraterna 4,5% av rösterna. Alliansen förlorade då makten och avgick. Kristdemokraterna blev då ett oppositionsparti.

I valet 2018 ökade kristdemokraterna och de fick då 6,3% av rösterna. Kristdemokraterna samarbetar inte med den socialdemokratiska regeringen utan är idag ett oppositionsparti.

Ebba _Busch_Thor2Partiledare:
Ebba Busch Thor
Född: 1987
Bor: Uppsala
Familj: Gift med Niklas
Riksdagsledamot:
Partiordförande sedan 2015
E-post
ebba.busch@kristdemokraterna.se
Hemsidawww.kristdemokraterna.se
“Kristdemokraterna bildades inte för att slå vakt om en särskild samhällsgrupps intressen, utan för att främja idéer med grund i den kristna etiken. Vårt partinamn förklarar att vi står för demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund”

Rösta på kristdemokraterna om du:

– tror på att varje människas absoluta, lika och unika värde alltid ska vara vägledande.
– vill ha en borglig regering med kristna värderingar som bas——————————————————–

ARKIV – Tidigare partiledare:

Göran Hägglund avgick som partiledare för kd och ny partiledare valdes den 25 april 2015.

F.d. partiledare & f.d. socialminister:
Göran Hägglund
Född: 1959
Bor: Bankeryd, Småland
Familj: Karin och två barn
Riksdagsledamot: 1991-
Partiordförande: 2004-2015
E-post
goran.hagglund@kristdemokraterna.se
Hemsidawww.kristdemokraterna.se